Pravila Foruma

Predstavitev

Forumi Camptocamp so posvečeni gorskim športom in dejavnostim.
Razdeljeni so na forume, specializirane po vrsti dejavnosti (turno smučanje, plezanje, alpinizem …) in po temah. Dostopni so brez naročnine in brez identifikacije za branje. Za objavo (dodajanje novih sporočil) je potrebna identifikacija.

Pravice in dolžnosti bralca

Vsak uporabnik forumov mora spoštovati intelektualne pravice avtorjev. Reproduciranje / objavljanje javnih prispevkov forumov Camptocamp na drugih forumih ali medijih, brez dovoljenja njihovih avtorjev ni dovoljeno.

Vsak uporabnik lahko kljub temu reproducira vsebino forumov za zasebno uporabo ali lahko reproducira in objavi kratke odlomke sporočila za informacijsko in raziskovalno uporabo, s tem da tudi navede ime foruma in ime avtorja (pravo ime ali psevdo).

Pravice in dolžnosti avtorja prispevka

Avtor prispevka ostaja lastnik svojega sporočila in intelektualnih pravic, ki veljajo zanj. Vsebina je objavljena pod odgovornostjo njenih avtorjev. Avtor prispevka mora spoštovati veljavne zakone in pravice ljudi. Prepovedana so (ne izključno): nasilna sporočila, žaljive, obrekljive, rasistične ali revizionistične vsebine, teme, ki ne spoštujejo veljavnih zakonov in vsebine, ki brez dovoljenja reproducirajo avtorsko zaščiteno delo (npr. članek v tisku). Ne pozabite, da je vsakega avtorja prispevka mogoče identificirati prek njegovega naslova IP, če kdo toži.

Avtorjem prispevkov svetujemo, naj ves čas spoštujejo nekatera osnovna pravila vljudnosti, ki omogočajo nadaljevanje razprave. Ta pravila prepovedujejo žalitev ali obrekovanje fizične osebe. Prav tako ni dovoljeno klevetanje izdelka, blagovne znamke ali pravne osebe. To ne pomeni, da je argumentirana kritika prepovedana.

Po potrebi lahko avtor izbriše svoje sporočilo. V primeru nove teme (ali zelo starega sporočila) to ni mogoče in je potrebno poslati utemeljeno zahtevo moderatorjem foruma. Navesti je treba naslednje podatke:

  • naslov
  • datum objave
  • uporabljen psevdo
  • URL teme (ali sporočila)

Ker so naši forumi namenjeni razpravam, avtor ne more začeti novo temo in hkrati zahtevati njeno zaprtje.

Opomba: odsvetujemo javno objavo osebnih podatkov (telefonska številka, naslov) na forumih.

Napišite sporočilo

Isto sporočilo je mogoče objaviti samo na enem forumu.
Sporočilo mora biti napisano v pravilnem jeziku (brez stavkov, podobnih SMS-u).
Naslovi ne smejo biti napisani z velikimi črkami. Telo sporočila, razen izoliranih besed, tudi ne. V ta namen uporabite krepko oznako.
Ko odgovorite na sporočilo, lahko zaradi jasnosti navedete del sporočila, na katerega se vaš odgovor nanaša. Na splošno je neuporabno citirati celotno sporočilo. Nekaj ​​vrstic je dovolj.

Moderacija

Forumi se moderirajo a posteriori, to pomeni, da se večina sporočil preveri, potem ko so bila objavljena.

Moderatorji poskrbijo, da vaš prispevek ustreza forumu, na kateremu je objavljen, spoštuje veljavne zakone in pravila ter omogoča konstruktivno razpravo. Pridržujejo si pravico, da zavrnejo sporočila ki so odvečna (redundanca), oglase, sporočila v nasprotju z javnim redom ali splošno veljavno moralo, nasilna, rasistična, revizionistična sporočila ali objave, ki ne spoštujejo avtorskih pravic.

Dejstvo, da sporočilo ostane na spletu, ne pomeni, da Camptocamp odobrava vsebino sporočila, ker je vsako sporočilo last avtorja.

Moderatorji si pridržujejo pravico do:

  • zapiranja teme, da se prepreči izgubo nadzora nad razpravo,
  • izbrisanja celotne zadeve, če začetno sporočilo ni relevantno.

Bralce spodbujamo, da prijavijo vsako sporno sporočilo. V ta namen lahko bralci:

  • prijavijo določeno sporočilo (spam, žalitev) s klikom na « Prijavi » na dnu sporočila.
  • zasebno kontaktirajo moderatorje po e-pošti: forum@camptocamp.org

Sklicevanje in shranjevanje sporočil

Na vse prispevke, objavljene na teh forumih, se lahko sklicujejo iskalniki in jih tako berejo ljudje zunaj obsega teh forumov.

Forumi hranijo vse podatke, ki lahko omogočajo identifikacijo avtorjev sporočil, in zasebno arhivirajo vsa sporočila. Te informacije se lahko po potrebi posredujejo pravosodnim organom.

Vsebina sporočil se lahko v izjemnih primerih posreduje tudi v znanstvene ali akademske namene.

Pravila za podpis

Namen podpisa je posredovanje osebnih podatkov za praktične namene (e-poštni naslov, povezava na osebno spletno stran …) ali zgolj iz estetskih ali uporabniku prijaznih razlogov. Omogoča tudi izražanje osebne narave (npr. moto, citat).
Oglaševanje in sporočila, ki promovirajo doktrine, religije ali politična mnenja, so prepovedana.
Pravila foruma veljajo tudi za podpis.

Listina za avatar

Namen avatarja je predstaviti svojo osebno naravo.
Slike, ki predstavljajo politična ali verska mnenja, so prepovedane.
Pravila foruma veljajo tudi za avatar.

1 Like